Smoothie bowl (smūtija bouls jeb bļoda) – fantastiskas brokastis, vieglas vakariņas un arī uzturvielām bagāta uzkoda. Īpaši tad, ja laika gatavošanai ir maz vai arī ir vēlme uzsākt dienu skaisti.

Viena no šādu brokastu pamatsastāvdaļām ir saldēti banāni. Nomizo banānus, sagriez, saliec plastikāta konteinerī un liec uz nakti saldētavā. No rīta no tiem var gatavot veselīgo smūtiju.

1) Ogu smūtiju bouls

Atsvaidzinošs, košs un veselīgs. Ogu skābenums lieliski atšķaida banānu saldenumu, savukārt virskārtas piesātina augļus ar uzturvielām. Šādās brokastīs ir viss možam rītam nepieciešamais: vērtīgās taukskābes, aminoskābes, veselīgie ogļhidrāti un vitamīni.

Pamatkomponenti (1 lielai porcijai vai 2 mazākām):
160 g svaigu vai sasaldētu augļu mikslis
2 vidēja lieluma sasaldēti banāni
45 ml mandeļpiena

Virskārta:
1 ēd.k. kokosriekstu skaidu
1 ēd.k. čia sēklu
1 ēd.k. kaņepju sēklu
Augļi un ogas, kas pašam patīk

Pagatavošana:
1. Saldētus banānus un ogas liek blenderī. Sakuļ līdz viendabīgai masai.
2. Pievieno pienu un sablenderē vēlreiz.
3. Liek uz šķīvjiem un izrotā. Atliek tik izbaudīt!

!Padoms! Iegūtajam boulam pievieno 100 % sūkalu proteīna VPLAB 100% PLATINUM WHEY - 30 g pulvera (2 mērkarotes ar kaudzi) sajauc uz krūzi (225 ml) iegūtā smūtija boula. Lieto vienu porciju pirms vai pēc treniņa, vai arī starp ēdienreizēm. Produktam piemīt augsta bioloģiskā vērtība, tas veicina ātrāku muskuļu augšanu un palīdz uzturēt tīru muskuļu masu.

2) Superzaļais bouls

Zaļie smūtiji no rītiem uzmundrina, attīra organismu no šļākvielām un uzlabo šūnu „elpošanu”. Taču ogļhidrātu sagremošanai mums ir nepieciešami siekalu fermenti, kas tiek izstrādāti košļājot. Perfekts risinājums ir biezais smūtijs. Pateicoties tam, ka tas nav dzēriens, bet gan pilnvērtīgs ēdiens ar dažādām tesktūrām, mēs košļājam un tādējādi palīdzam gremošanai un visu uzturvielu asimilēšanai.

Šī recepte satur lielu olbaltumvielu, K vitamīna un minerālvielu daudzumu, kas ir obligāts nosacījums stipriem kauliem, zīdaini maigiem matiem un starojošai ādai.

Pamatsastāvdaļas (1 lielai porcijai vai 2 mazākām):
¼ nogatavināta avokado
2 sasaldēti banāni
2 glāzes svaigo spinātlapu
1 glāze svaigo lapu kāpostu
1 ēd.k. maltu linsēklu
1 glāze svaigi spiestas apelsīnu sulas

Rotājums:
1 ēd.k. saulespuķu sēklu
1 ēd.k. ķirbju sēklu
Granola

Pagatavošanas gaita:
1. Visas sastāvdaļas liek blenderī un sakuļ līdz pilnībā viendabīgai zaļai masai.
2. Garšojam un, ja kārojas pēc saldākas garšas, klāt pievieno dateles vai banānus.v 3. Liek uz šķīvjiem un izrotā. Tīrākā bauda!

3) Mandeļu smūtija bouls ar karameli

Salds, maigs, staipīgs... Šo ēdienu var pasniegt kā saldo, taču tas lieliski tiek galā ar pilnvērtīgas maltītes funkciju.

Pamatsastāvdaļas (2 porcijām):
3 sasaldēti banāni
2 ēd.k. dabīgās mandeļpastas
45 ml Indijas riekstu piena
1 ēd.k. ceptu mandeļu

Karamelei:
5-7 dateles
Karstais ūdens

Pagatavošanas gaita:
1. Sakuļ līdz viendabīgai masai.
2. Atsevišķi blenderī liek dateles bez kauliņiem un sablenderē līdz viendabīgai konsistencei. Pievieno pa vienai tējkarotei karstā ūdens, līdz masa kļūst līdzīga karamelei.
3. Liek uz šķīvjiem, aplej ar dateļu karameli, pievieno ceptas mandeles un izbauda!

4) Tropiskais smūtija bouls

Šāds gardums padarīs līdz atvaļinājumam atlikušās dienas krāšņākas, līdz ar katru karoti teleportējot tevi tropiskajos džungļos. Šai receptei var klāt pievienot sasaldētu ananasu, kas piešķirs kripatu eksotikas. Un nav obligāti jāpielieto sasaldētie banāni. Šāds smūtijs ir ļoti sātīgs pateicoties kokosriekstu putukrējumam un solās kļūt par perfektu ēdienreizi, piemēram, pirms ilgā ceļa.

Pamatsastāvdaļas (2 lielām porcijām):
1 burka kokosriekstu piena bez konservantiem
1 glāze sasaldētu ananasu
2 nogatavināti banāni
1 glāze svaigu vai sasaldētu zemeņu

Rotājums:
1 ēd.k. kokosriekstu skaidu
Svaigas zemenes
1 mango vai jebkādu citu tropisko augļu

Pagatavošanas gaita:
1. Liekam kokosriekstu piena burku ledusskapī uz diennakti. Ņemam ārā- saldais krējums un šķidrums ir nodalījušies. Liksim lietā tieši saldo krējumu.
2. Ar karoti uzmanīgi izņem ārā pusi no kokosriekstu krējuma daudzuma, liek blenderī kopā ar ananasiem, banānu un zemenēm, sakuļ līdz viendabīgai masai.
3. Kārto uz šķīvjiem un izrotā!

5) Piparmētru-šokolādes smūtijs

Klasiskais apvienojums, kas uzmundrina un atsvaidzina, uzlādē ar enerģiju visai dienai vai pirms treniņa, savukārt karstā vasaras pēcpusdienā ļauj sakoncentrēties gaidāmajiem uzdevumiem vai eksāmeniem. Šīs receptes pamatkomponents ir saldēta piparmētra, par cik svaigā veidā tā var būt rūgtena. Avokado piešķir maigu konsistenci, savukārt Indijas riekstu pasta piesātina organismu ar vērtīgajiem taukiem, kas ir svarīgi hormonālās sistēmas sabalansētam darbam.

Pamatsastāvdaļas (2 lielām porcijām):
4 sasaldēti banāni
1 avokado
2 ēd.k.dabīgā kakao
2 ēd.k. dabīgās Indijas riekstu pastas
5-10 lapiņas sasaldētās piparmētras (pievieno pēc garšas)
Vienas vaniļas pāksts sēklas

Rotājums:
1 ēd.k. šķelto kakao pupu
1 ēd.k. žāvēto dzērveņu

Pagatavošanas gaita:
1. Pusi no banānu skaita sakuļ blenderī kopā ar kakao, vaniļu un avokado.
2. Otru pusi atsevišķi liek blenderī kopā ar Indijas riekstu pastu un piparmētru.
3. Saliek kārtās, izrotā un, protams, izbauda!!

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.