Vasarīgais laiks tradicionāli paver jaunas aktīvās atpūtas iespējas. Ikkatra iemīļotās skrituļslidas, velobraukšanu un pat fitnesu svaigā gaisā atstāsim malā; tiem, kas vēlas tikt vēl tālāk, iesakām vērst uzmanību nestandartiem veidiem, kā uzturēt sevi formā.

Sapbordings – sērfinga alternatīva, kas pielāgota arī pilsētai. Atšķirībā no sērfinga, airēšanai stāvus nav nepieciešami labi laikapstākļi un kādas īpašas iemaņas. Sapbordingu iespējams apgūt vienas dienas laikā – un jau nākamajā dienā doties patstāvīgā ceļojumā pa upēm, ezeriem un kanāliem. Svarīgākais – iemācīties rīkoties ar airiem un turēt līdzsvaru. Sapbordings attīsta kāju un gurnu muskuļus, līdzsvara sajūtu un koordināciju. Rezultātā gūsti lielisku treniņa un nesteidzīgas ekskursijas kombināciju.
Sapbordings
Veloorientēšanās

Ja braukšana pa pilsētu sākusi nomākt, varbūt ir vērts nomainīt maršrutu - piedalīties veloorientēšanās sacensībās.

Apbruņojoties ar navigatoru, dalībnieki mēro noteiktu distanci, cenšoties iekļauties kontrollaikā. Veloorientēšanai nepieciešama sagatavotība un izturība. Lai gan ārpus sacensībām amatieriem atļauts distanci koriģēt: galu galā, brauciens pa apkaimi – tā pati veloorientēšanās vien ir.

Skrituļslēpes

Sākotnēji izmantotas slēpotāju treniņiem starpsezonās, ar laiku skrituļslēpes pārtapušas par patstāvīgu sporta veidu, gūstot arvien plašāku popularitāti Kanādā un Skandināvijas valstīs. Pieredzējuši sportisti var uzņemt ātrumu līdz 60-70 km/h, iesācējiem ieteicams sākt ar 30 km/h. Kā arī noteikti likt lietā aizsargķiveri un ceļsargus.

Antigravity joga

Aerojoga jau sen tiek praktizēta slēgtās telpās, taču noteikti jāizmanto iespēja izbraukt arī pie dabas.

Piekaramās iekārtas ļauj veikt asanas metru virs zemes, iedarbojoties uz muskuļu grupām, kas uz zemes ir neaktīvi. Nodarbības noris pieredzējušu instruktoru pavadībā, pirms kursa sakuma labāk iziet konsultāciju pie ārsta un īsu teorētisko kursu. Pūles tiks attaisnotas: antigravitācijas jogiem ir pieejamas vairāk kā 3000 jaunas pozas, stiepšanas un gaisa vingrošanas elementi.
Antigravity joga

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.