Vienotas programmas, kas būtu piemērota visiem, nepastāv – tev tā ir jāsastāda pašam. Savukārt par tajā iekļautajiem vingrinājumiem stāstām mēs.

1. Pietupieni. Viens no būtiskākajiem bāzes vingrinājumiem bodibildingā. Pietupieni ne vien slīpē kājas, bet gan padara svarcēlāju patiešām spēcīgu. Pietupieni – lielisks veids, kā palielināt vispārējo spēku, uzlabot muskuļu tonusu un uztrenēt līdzsvaru. Taču šis vingrinājums ir viens no sarežģītākajiem, tāpēc tā izpildē jāievēro pareiza tehnika. Citādi traumu risks būs pārāk augsts.

2. Prese. Preses vingrinājumi veido spēcīgu ķermeņa augšdaļu. Turklāt, spēcīgi vēderpreses muskuļi asistē daudzu vingrinājumu izpildē – vilkmē, pietupienos u.tml.

3. Vilkme. Šis vingrinājums vienlaicīgi nodarbina vairākus muskuļus. Vilkmes laikā tu nošauj divus zaķus ar vienu šāvienu, trenējot kājas, vēdera presi, muguru, uzlabojot spēka rādītājus un līdzsvaru. Vilkme nepieciešama visiem tiem, kas vēlas panākt lieliskus rezultātus trenažieru zālē.

4. Pievilkšanās. Daudzi kultūristi zin, ka viens no iecienītākajiem Arnolda Švarcnēgera vingrinājumiem ir tieši pievilkšanās. Un ne jau velti! Tiem, kas vēlas panākt spēcīgu un patiesi iespaidīgu muguru, pievilkšanai jākļūst par vingrinājumu numur viens. Ja esi pievilcies vienreiz, nebēdā – iesāc ar mazumiņu, un pakāpeniski rezultātus varēsi kāpināt.
5. Spiešana guļus. Šis vingrinājums ir obligāta bāze visiem svarcēlājiem bez izņēmuma – kurš gan tam nepiekrīt?! Vai vai kāda nebūtu tava programma un nospraustie mērķi – spiešana guļus ir obligāta.

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.