Neatkarīgi no tā, vai sportā esi iesācējs vai arī esi panācis nu jau iespaidīgākus auguma parametrus, diez vai atteiksies izskatīties miesā varenāks. Un atvaļinājumā jo īpaši. Vai zināji, ka apģērbs dažkārt tevi padara mazāku, kā patiesībā esi? Neļauj tam notikt – lūk daži padomi kreklu izvēlē, lai izskatītos jaudīgākam.
Apģērbs atvaļinājumam

Izpēti vīles

Pārliecinies, lai tava krekla vīles būtu tieši pa plecu līniju. Ja tās noslīd zemāk, šķiet, it kā krekls tev būtu par lielu – jeb arī tu viņam esi par mazu. Toties, ja vīles izvietotas precīzi pa plecu līniju (vai arī nedaudz aizmugurē), pleci izskatās lielāki, nekā tie ir patiesībā. Apkārtējiem šķiet, ka esi uztrenējies, un nu ar grūtībām iekļaujies vecajā apģērbā.

Pareizs piegriezums

Labi pieguļošs apģērbs akcentē tavus bicepsus un plato krūškurvi, un šajā brīdī ir būtiski sajust atšķirību starp kreklu, kas ir pieguļošus un apspīlēts. Izvēlies tādu izmēru, kurā krekls pieguļ vienīgi pleciem un krūškurvim, un nevis vēderam. Ar šo uzdevumu lieliski tiek galā kokvilnas apģērbs ar papildus 1-5% elastānu. Tas neburzās un formu saglabā labāk, kā krekli no tīras kokvilnas.

Pareiza apdruka

Tu jau zini, ka horizontālā svītra tavus apjomus vizuāli palielinās, savukārt vertikālā – slaidinās. Tāpēc, lai izskatītos lielākam, izvēlies pirmo. Piemeklē kreklu tumšā tonī uz kakla un pleciem, kas pamazām pāriet gaišākā tonī. Vislabāk ar šādu uzdevumu tiek galā tumši zilā – krāsa, kas akcentēs plecus un krūškurvi, un padara ķermeņa augšdaļu masīvāku.

Ar augšdaļu esam tikuši skaidrībā. Ķeramies klāt apaviem!

Apavi

Pludmalēm ar akmeņainu grunti, korāļiem vai tādās, kur mīt jūras eži, prātīgāk izvēlēties peldēšanai paredzētos gumijas apavus, kas pelžu laikā neslīdēs nost.

Ņemot vērā to, ka diez vai tu aprobežosies ar būšanu vienīgi jūras krastā, noteikti paķer līdzi arī maiņas apavus. Tās var būt espadriljas, sliponi, topsaideri vai mokasīni, kas pieskaņoti pie vasarīgām biksēm un šortiem. Lieliska izvēle vakara pastaigām pa jūras krastu vai ar jahtu. Šādi apavi parasti ir ar neslīdošu un rievainu zoli.

Galvassegas

Tiek piemeklēts atkarībā no pārējā apģērba un peldbikšu dizaina. Galvas aizsardzībai no saules stariem pludmalē ir piemēroti 2 veidu aksesuāri: naglene; salmu vai kotona cepure;

Galvassegu izvēlē orientējies uz gaišiem toņiem un dabiskiem, elpojošiem materiāliem.
Apģērbs atvaļinājumam
Būtiskas detaļas peldēšanas tērpa izvēlē:

• Ātri žūstošs audums – poliesters vai neilons. Pieļaujama kokvilna ne vairāk kā 25%
• Iekšējais tīkliņš, lai audums nelīp ķermenim klāt.
• Peldēšanas šortos – kabatiņas ar rāvējslēdzējiem smalkām lietām.
• Ērtā fiksācija uz vidukļa ar gumijas, šņores vai pogas palīdzību.

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.